Maik Jansen Fotografie

View Original

Bedrijfsreportage bij TallComponents

See this content in the original post

Boeking bedrijfsreportage

Onlangs werd ik gebeld door TallComponents, een softwarebedrijf uit Nijmegen. Zij waren op zoek naar een bedrijfsfotograaf die hun pand, werkplek en personeel een gezicht kon geven op hun website. Na goedkeuring van de offerte was ik twee weken later bij hen op locatie. Via e-mail onderhield ik regelmatig contact met Sales en Marketing. De briefing kon daardoor kort blijven.


See this content in the original post

Benenwagen

Banners 'n Bridge. Exposure: 1/80 sec. @ f/7.1 ISO 400 FL 40 mm

We spraken af dat ik buiten zou beginnen met het fotograferen van het pand. Aangezien de middag al een heel eind vorderde, zou het licht langzaam verdwijnen. Met mijn toestel en een paar lenzen bracht ik een halfuur door rond het gebouw, op zoek naar overzichten en details. Omdat ik graag context (omgeving) in mijn foto's aanbreng, was de spoorbrug een eindje verderop een welkome aanvulling in de foto's.


Binnen

Toen ik tevreden was over het aantal foto's en de variatie daarin, begaf ik me naar binnen om de werknemers op hun werkplekken vast te leggen. Hier kwam de lichtgevoelige sensor van de D810 goed tot zijn recht. Aangezien deze camera bij hoge ISO (lichtgevoeligheid) nog steeds foto's levert van een goede kwaliteit, hoefde ik niet te flitsen en werden de werknemers niet gestoord bij hun bezigheden.

Creating. Exposure: 1/80 sec @ f/3,5 ISO 2000 FL 24 mm

Bijzondere zakelijke portretten

Na een tijdje had ik voldoende shots en kon ik verder met een ander onderdeel van de overeenkomst; namelijk de zakelijke portretten. Omdat het bedrijf graag zulke foto's wilde hebben van hun werknemers, had ik mijn flitsset meegenomen. Achter in een hoek stond een bank en dat was een geschikte plek om van hen allen een mooie foto te maken. Helaas kan ik er, volgens afspraak met het bedrijf, geen voorbeelden van laten zien.

 

Bewerking

Toen ik thuis op de computer een selectie gemaakt had van de foto's, bood ik deze aan in zogenaamde contactsheets. Dit zijn digitale vellen met genummerde foto's. Vervolgens gaf mijn contactpersoon van Sales en Marketing de nummers door van hun keuze. Direct ging ik aan het werk om de eindserie netjes te bewerken. Bij deze bewerking kunnen uiteraard verzoekjes gedaan worden. Eén van de wensen is zichtbaar in de foto's van het gebouw: de reclamevlaggen werden aangepast, zie hierboven.

Door: Maik Jansen


Tip: abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang acties en onze artikelen gewoon in je mailbox. Handig! 

Sharing is caring, peeps, en vergeet niet onze Facebookpagina en Youtubekanaal te liken. Laat je een reactie achter? Cool!