Maik Jansen Fotografie

View Original

Nieuwe AWARDS

Portrait Masters Awards

Mijn klanten houden van hun foto’s. Dat is aan hun reacties te zien wanneer ze de foto’s voor het eerst gepresenteerd krijgen. Zo merk ik dat mijn fotografie waardevol is en ertoe doet. Dat vind ik zo mooi aan mijn werk.

Maar hoe presteren deze portretten wanneer ze voorgelegd worden aan een internationale jury? Zij beoordelen het werk objectief. Zij hebben geen band met mij en ook niet met de klant die op de foto staat. Het portret wordt beoordeeld aan de hand van professionele criteria. Zo gaat dat bij The Portrait Masters. Door je werk in te zenden, ga je zelf ook kritischer kijken. En dat is weer goed voor je kwaliteit. Feedback is altijd welkom!

Criteria

Er wordt beoordeeld op Expressie, connectie, styling, compositie, pose, belichting, techniek, presentatie, beeldbewerking, focus en storytelling. Vijf juryleden geven onafhankelijk van elkaar een score en zo kun je een award winnen. De foto wordt dan voorzien van een badge.

Bronzen Badges

Bronze images demonstrate a professional standard of work. Bronze with Distinction are of a high professional standard of technique and communication.

Wanneer echt álles op zijn plek valt, kun je ook zilveren of gouden badges in de wacht slepen. Daarbij moeten de juryleden unaniem hoge scores toebedelen. Het zijn meestal fine art portretten, waarbij de fotograaf en de klant veel tijd steken in het samenstellen van één foto. Regelmatig is het ook “vrij werk”. Dan heeft de fotograaf professionele modellen gefotografeerd. Zulke beelden maak ik niet. Ik fotografeer gewone mensen en wil dan meerdere portretten leveren. Zo heb je meer keuze.

Ben je benieuwd naar de foto’s? Blader door het onderstaande magazine. Misschien sta je er wel bij!

See this content in the original post