Murals of Derry

Natasja en ik waren op vakantie in Noord Ierland. We wilden graag meer te weten komen over de "troubles" en bezochten daarom ook in (London)Derry het "Bloody Sunday Memorial" en de iconische "Murals".

Met je camera de wereld stil laten staan. Dat lukt vaker dan je denkt.

Neem de bovenstaande foto. Er beweegt niets, alles staat stil. Dat is logisch. Het is immers ook geen filmpje, maar er zit meer achter.

Ik stond op Free Derry Corner stil voor een foto. Door het beeld liep een vrij drukke straat. Turend door mijn camera stond ik te wachten op het juiste moment. Mijn armen werden zwaar, maar ik wilde persé een beeld zónder auto's. Deze zouden afleiden van de inhoud, waarvan ik vind dat je er best even bij mag stilstaan.

Na ongeveer twee minuten zag ik mijn kans en drukte af. Op het moment dat ik mijn camera laat zakken, beginnen er ineens mensen voor me langs te lopen. Ze komen van links en ze komen van rechts. Ik kijk ernaar en realiseer me dat ik ze wel even mag bedanken. Zij hadden óók stilgestaan voor deze foto! Ik knik, zeg "thanks" en steek mijn duim op.

Story telling

De "murals" van de Bogside vertellen een indringend verhaal van de strijd die de nationalisten vaak bloedig in conflict bracht met de overheid. Natasja en ik beperkten ons tot een kleine straal in de Bogside. Er zijn nog veel meer (extreme) murals in de verschillende wijken van de stad te vinden, maar er stond nog meer op het program. Hieronder vinden jullie de foto's. Klik erop om ze te vergroten. Elke mural wordt vervolgens beschreven wanneer je met de muis over de foto beweegt, of op je telefoon tikt op het bolletje rechtsonder.

Comment